De Mercateo Groep is EcoVadis zilver gecertificeerd

Duurzaamheid, milieu en sociale verantwoordelijkheid - bij Mercateo staan deze onderwerpen hoog op de agenda. Dat geldt ook voor veel van onze partners. Op verzoek van haar klanten heeft Mercateo daarom haar duurzaamheidsmanagement laten toetsen door onafhankelijk bureau EcoVadis. Met een resultaat om trots op te zijn: een zilveren CSR-rating!

Duurzaam inkopen via Mercateo »
 Mercateo Ecovadis Rating-certificaat
EcoVadis Stempel

Mercateo bekroond met EcoVadis zilveren CSR Rating

Voor haar duurzaamheidsmanagement en MVO-activiteiten (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) heeft de Mercateo Groep van onafhankelijk beoordelingsbureau EcoVadis wederom een zilveren medaille ontvangen. Op basis van hun beoordeling staat Mercateo met 48 behaalde punten in de top 18% van gecertificeerde bedrijven in de branche.

Er is getoetst op vier thema's: Milieuvriendelijkheid, Arbeid & Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop.

We zijn erg blij met deze erkenning van onze MVO-activiteiten. Desalniettemin blijven we ons nu en in de toekomst inzetten om ons duurzaamheidsmanagement voortdurend te verbeteren. We laten ons hierbij niet alleen leiden door externe standaarden zoals EcoVadis certificeringen, maar maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Mercateo is, net als veel andere zaken, vooral intrinsiek gemotiveerd.Peter Ledermann, Bestuurslid Mercateo Groep

Duurzaam inkopen

Duurzaamheid en MVO zijn belangrijke onderdelen geworden van het bedrijfsleven. Inkopers kijken al lang niet meer enkel naar de productprijs, maar willen ook van hun partners weten welke maatregelen op het gebied van milieubescherming gehanteerd worden, hoe het bedrijf de arbeidsvoorwaarden heeft geregeld en of ze zich aan de wetten en regels houden. Op verzoek van haar klanten heeft Mercateo daarom haar duurzaamheids-management laten toetsen. De erkende EcoVadis-certificering toont aan dat inkopen via Mercateo aan de eisen van duurzaam inkopen voldoet en rekening houdt met mens en natuur.

Meer weten over inkopen via Mercateo? Klik hier.

Wat is EcoVadis?

Het in 2007 opgerichte platform EcoVadis stelt CSR-Ratings voor leveranciers uit de globale toeleveringsketen beschikbaar. De duurzaamheidsscores van EcoVadis geven gedetailleerd inzicht in de milieu-, sociale- en ethische risico's in 198 inkoopcategorieën en 155 landen. Meer dan 35.000 ondernemingen maken gebruik van CSR-ratings van EcoVadis om risico's te beperken, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen tussen handelspartners aan te moedigen.

Meer informatie vindt u op www.ecovadis.com.

Managed Supply bij Mercateo

Vertrouwen en kwaliteit vormen de basis van elke langdurige zakelijke relatie. Daarom stellen wij hoge eisen aan de leveranciers die wij op de Mercateo marktplaats integreren, met name betreffende hun verantwoordelijkheid voor mens, maatschappij en milieu. Om u de best mogelijke variëteit aan artikelen te kunnen bieden, werken wij uitsluitend met zorgvuldig geteste en betrouwbare leveranciers. Dat noemen wij Managed Supply.

Persoonlijk advies aanvragen

Vul onderstaand formulier in om persoonlijk advies aan te vragen over wat de duurzame inkoopoplossingen van Mercateo kunnen betekenen voor uw onderneming. Wij nemen graag contact met u op.

Uw gegevens:

Voor- en achternaam*

E-mail*

Telefoon*

Bedrijfsnaam*

Aantal medewerkers*

Branche*

 

Uw bericht*

Hoe heeft u ons gevonden?*